2009. december 8., kedd

Hétvége


Az új karácsonyi ruhám!!!!


Szombaton reggel mikor felkeltünk Apa már nem volt otthon, mert dolgozni ment. Anya takarított, mosott és főzött, mi pedig próbáltunk közösen játszani több-kevesebb sikerrel. Majd 10 körül felöltöztünk és elmentünk az Újpesti karácsonyi vásárba ahol minden szombat délelőtt gyerekelőadások vannak. Az elsőt végig néztük aztán utána elindultunk hazafelé ebédelni, aludni. Mire felébredtünk és felöltöztünk már Apa is megérkezett, így indulhattunk is a Gulliver játékboltba kiválasztani, hogy mit hozzon a Jézuska és az Auchanba venni pár dolgot. Anyáéknak nagy csalódás volt a játékbolt, mert alig lehetett mozogni a sorok között. Hol egy targonca, hol pedig egy raklap áru foglalta el a helyet, így hamar távoztunk. Az Auchanba Anya gyorsan bevásárolt, míg Apa nézelődött. Majd megnéztük a fákat is, hogy tudjuk kb. mennyi lesz idén a fa. Majd folytatódott itthon a közös játék, aztán vacsi, pancsi és alvás.

Vasárnap reggel mikor felébredtünk ajándékokat, mikulás zacskókat találtunk itt-ott, mert éjjel itt járt a télapó. Nagyon örültünk neki és reggeli helyett egyből csokit, cukrot szerettünk volna enni. De Anya szigorú volt és azt mondta, hogy legalább egy fél zsömlét fogyasszunk el és utána bármit ehetünk. Majd Anya elment itthonról dolgozni, de én nagyon rosszul viseltem. Sírtam és közben potyogtak a könnyeim. Anya is sírva ment el, mert szörnyű érzés volt neki, így becsuknia az ajtót, hogy ennyire el vagyok keseredve. De hallgatózott és kiderült nincs olyan nagy baj, mert pár pillanat múlva már hallotta, hogy csacsogok és nem is sírok. Délelőtt átjöttek a Petráék, mert ott is járt a Télapó. Majd szépen megebédeltünk és elmentünk aludni. Csakhogy az alvás nem ment olyan egyszerűen, mert a cumimat úgy elpakoltam, hogy Apa nem találta meg. Még szerencse, hogy eszébe jutott, hogy még meg van az első cumim, így azzal békésen elaludtam. Késő délután a Máté Keriapuja is megérkezett hozzánk és persze ott is járt a Télapó. Az ablakunk szépen megtelt Télapó csokikkal és zsákocskákkal ebből is látszik, hogy milyen jó gyerekek vagyunk. Bár Anya azt mondja, hogy a Télapó bácsi már öreg és biztosan már nem jól lát a szemével, mert mi nem vagyunk angyalok az fix!

1 megjegyzés:

  1. Na Krsitóf ezért kapott virgácsot is. :D Mert anya szerint is azért messze vagyunk az angyalságtól.:D Legalább is ő. Sajnáljuk,hogy ennyire sírtál mikor anya lement dolgozni. Nem könnyű elválni tőle, igaz?
    A csokievéssel anya is így van. Minden nap uzsi után szokott nálunk Kristóf falatozni a csomagokból. De csak szigorúan akkor ha megette a gyümijét.
    Puszika!
    Maja és Kristóf

    VálaszTörlés