2010. január 18., hétfő

Betegeskedős hétvége


A hétvégénk hosszú idők után, most itthon ülősre sikerült. Bár tervbe volt, hogy átmegyünk a Papáékhoz szombaton, de sajnos elmaradt a BKV sztrájk (a kocsin kölcsön volt adva) és a betegeskedés miatt. Máté már a végét járja, de Anya és Én most kezdjük. Anya tüsszög, köhög és folyik az orra. Én köhögök, lázas és nyügős vagyok. A súlyom amúgy sem sok, de most ismét nem eszem csak madárka adagokat. anya ennek nagyon nem örül, hiszen így még könnyebben legyengülök.

A Máté a viselkedésével sajnos nagyon elszomorítja Anyáékat. Anya a hétvégén már sírt is miatta, annyira kibukott. Akármit kérnek, Anyáék nem teszi meg, az ebéd és vacsora soha nem jó, mert most pont ezt nem szeretné enni és csak turkálja és könyörögni kell, hogy egyen, amiből már elegük van a szüleimnek. Ezért most az étkezésnél addig eszik a Máté, amíg akar, majd alvás után megeszi a többit, mert eddig nincs süti, ropi, gyümölcs stb. A szófogadatlanság büntetésére pedig már abszolút nincs semmilyen ötlet, hogy mi legyen, mert minden „lepereg” a Mátéról. Pedig valamit hamarosan ki kell találni, mert Anya már nagyon ki van. Reméljük, ha újra járhat majd oviba, akkor jobb lesz a helyzet egy kicsit. Mert megérti Anya, hogy a bezártság (több mint 1 hete nem vagyunk levegőn csak 10 percre, míg lemegyünk a közértbe) és a barátok hiánya is kihozhatja ezt, de akkor is elviselhetetlen már ez a helyzet.

Vasárnap, BKV sztrájk ide vagy oda a Mama megküzdött és eljött hozzánk. Kicsit később ért ki a szokásosnál, de ott volt és ez a lényeg! Egész nap együtt játszottunk hárman, ami nagyon szuper volt. Ebédre finom csirkepörköltet ettünk, de nagy adagot nem ettem ismét. Délután Anya (most először) gyümölcskenyeret sütött. Nagyon ízlett nekünk, de Anya azt mondja, máskor egy picit másképpen fogja csinálni, mert elég alacsony maradt. Egyébként szombaton és pénteken is sütöttünk, kakaós piskótát és palacsintát. És látszik, hogy valóban nincs minden rendben velem, mert még 1 szelet süteményt sem ettem meg! Hétfőn megyünk dr. nénihez és reméljük nekem is ad valami szupi gyógyszert. Bátyókám szerdán már megy oviba amit nagyon vár.

2 megjegyzés:

  1. MIndenki azzal akar vígasztalni bennünket is hogy a szófogadatlanság a korral jár.. Hát nem megnyugtató.. Nálunk is már minden féle büntetések vannak.. Anya most néhány napja este odabújik mellém az ágyba kicsikét aminek nagyon örülök. És ha nagyon rossz vagyok aznap, akkor ez is az egyik fenyítési eszköz, hogy akkor elmarad az esti odabújás.. Bár a múlt héten 3 nap mese sem volt este, de hát a másnapi viselkedésem nem lett fenomenálisan jobb miatta.. :( Anya is van hogy kiabál velem meg sírva fakad miatta.. de egyszer jobb,egyszer rosszabb.. Reméljük nálatok találnak anyáék valami érdemleges megoldást és Máté megérti hogy nem szép dolog így viselkedni. Neked meg kicsi Anna gyors gyógyulást! Hátha a gyógyszertől megjön az étvágyad és akkor már a fini sütik is csúszni fognak, ami anya készít. Anyának is gyógyulást!
    Puszi
    Kristóf, Maja és Szilvi

    VálaszTörlés
  2. Gyors gyógyulást kívánunk Nektek! Küldjük a gyógypuszikat!
    Úgy látszik, most valami új vírus van, mert sajnos, én is köhögök. Lázam szerencsére nincs, de így is elég szomorú hallani, ahogy köhécselek, így háromhónaposan... :-((((
    puszi, Gergő baba

    VálaszTörlés