2010. augusztus 22., vasárnap

Bográcsozás





Péntek reggel nagy izgalommal ébredtünk, hiszen tudtuk ma Fótra megyünk bográcsozni. Reggeli után gyorsan bepakoltuk az autóba a tűzifát, kolbászt, üdítőt és már indultunk is Zsuzsiékhoz. Érkezésünk után pár perccel befutottak a Giniék is, így kezdetét is vehette a nagy játszás. Anya, Kati, Zsuzsi a bográcsozáshoz vágta fel az alapanyagokat, míg Kori és Apa a tűzgyújtással próbálkoztak. Az ebéd kissé elcsúszott, így mi kicsik (Bálint és Én) ebéd nélkül mentünk aludni. De azért volt a pocakunkba gyümölcs. Mire felébredtünk már készen volt és a nagyobbak (Máté, Kata és Gini) már javában hamiztak. Mindenkinek nagyon ízlett, azt mondták finomat főzött Apa! Délután még volt sárga és görögdinnye és csokis perec, mézes keksz is. Nagyon jól éreztük magunkat és nem csak mi gyerekek, de a felnőttek is élveztek minden pillanatot és megbeszélték, hogy jövő nyáron is bográcsozunk majd! Majd fél 7-kor búcsút vettünk és visszaindultunk Dédiékhez Erdőkertesre. Ott hon egy picit vacsiztunk, majd fürödtünk és 8-kor már mind a ketten aludtunk.

Szombaton játszottunk, pakoltunk és Apa fini rántott húsit készített. A déli alvásból mikor felébredtünk elindultunk hazafelé, mert még Mamához is bementünk. Vittünk neki sütit, körtét. Este otthon Anya nekiállt mosni és kipakolni, mi meg játszottunk, vacsiztunk é fürödtünk.

Vasárnap Apa dolgozni ment, mi pedig otthon maradtunk. Anya tett-vett, mi pedig próbáltuk elfoglalni magunkat. Délután fagyiztunk és lementünk a játszótérre ahol találkoztunk Esztivel és Ákossal. Csak vacsorára értünk haza. Apa volt ismét a szakács, rántott sajttal és sült krumplival várt minket. Fürdés, mese után aludni mentünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése