2010. június 11., péntek



Hétfőn egész nap itt volt nálunk a Gini. Reggel 9-kor miután megérkezett elmentünk megnézni Újpesten az új főteret ahol végre kipróbálhattuk a szökőkutat is. Persze nem olyan intelligens, mint a belvárosba, de ez is olyan, hogy időnként eltűnik, a víz aztán újból feljön. Nagyon jót játszottunk, egészen addig, míg a Gini el nem esett. Szerencsére meg nem ütötte magát, de a ruhája nagyon vizes lett. Így elindultunk hazafelé. Otthon átöltöztettük, majd lementünk a boltba vásárolni. Ebédeltünk, aludtunk, majd délután folytatódott a közös játék. Vita nem igen volt, de a pakolással voltak gondok, mert, hogy azt egyikünk sem akart nagyon. Késő délután megérkezett a Gini Anyukája így szomorú búcsút vettünk tőlük. mi a Mátéval folytattuk a játékot egészen addig, míg Apa meg nem érkezett. Akkor aztán jött a vacsi, pancsi és alvás.

Kedden jó kis zsúfolt napunk volt. Reggel elmentünk a Deák térre, mert Anyának volt ott egy kis dolga. Aztán siettünk haza, mert meg volt beszélve 3 anyukával, hogy bemegyünk a bölcsibe és megnézzük, meg kérdezünk pár dolgot. Sok információt nem tudtunk meg, csak azt, hogy augusztusban lesz egy nyílt nap illetve, hogy mikor lesz a szülői értekezlet. Majd onnan az egyik leendő bölcsis társam (Antónia) házába mentünk ahol az udvaron jó kis játszó tér volt és mivel a gyerekek száma elég sok volt (7) így egy nagyon jót sikerült játszanunk. Volt csúszda, hinta, homokozó, mászóka, kis ház. Minden, ami kell. Ebédre haza mentünk aztán egy nagyot aludtunk. A hőség miatt mostanában megint nem vagyunk nagy evők, így Anya hogy elkerülje a vitát velünk ebédre mostanában csak egy kis gyümölcsöt ad (hisz a nagy melegben ő sem kívánja annyira az ételt). Miután felébredtünk a déli alvásból elvittük a Mátét a dr. nénihez, aki teljesen gyógyultnak nyilvánította. Azt mondta, újra futhat, járhat és bicajozhat, egy szóval mindent, megtehet, amit eddig is. Majd a tescoba szaladtunk be ahol vettünk mosószert, majd siettünk haza, mert közben kaptunk egy telefont az Esztiéktől (Máté ovis társa), hogy bizony 3 hét után haza tértek Amerikából és mennek le a játszóra és szívesen találkoznának velünk. A délutánunk nagyon jól telt és csak este 7-re mentünk haza ahol először is egy nagy kád víz várt ránk. Majd utána megvacsiztunk, picit még fent maradtunk tv-ni aztán aludtunk.

Szerdán itthon voltunk és az erkélyen játszottunk egész délelőtt. Délután elmentünk a Papáékhoz eperért. Vett nekünk a Papa, hogy Anya el tudja tenni lekvárnak. Sok nem lett belőle (4,5 üveg) de annyi azért igen, hogy megkóstoljuk finom e! Mondanunk sem kell, hogy az íze fantasztikus. Azóta azt esszük, reggel délbe, és amikor csak lehet. Már majdnem elfogyott 1 üveggel! Anya tervezi, hogy még tesz el lekvárt és nem csak epret, hanem sárgabarackot is. Majd ismét a játszótéren kötöttünk ki, de sajnos a Máté buta viselkedése miatt (pedig ez abszolút nem jellemző rá) 6-kor el kellett indulni haza. A folyosón még játszhattunk a szomszéd gyerekekkel, majd ismét előbb volt a fürdés és utána a vacsi. Azért cserélődött meg a kettő, mert mindig olyan koszosan jövünk haza, hogy Anya jobbnak látta megcserélni a dolgokat.

1 megjegyzés:

  1. Hát igen, a játszóterezés vagy a kinti játék után a fürdés az első nálunk is. :D Aztán jöhet az evés :D
    Anya is főzött eperdzsemmet a megmaradt eperből amit nem bírtunk megenni. A mamáéknak van a kertben és onnan hoztunk haza egy nagy vödörrel szerdán is. Aztán tegnap este a maradékból készült 3 üveg dzsem :D :p fini, azz biztos!
    Örülünk,hogy Mátéval minden rendben, és hogy ennyi gyerekkel ilyen jót játszhattatok.
    Puszi
    Maja és Kristóf

    VálaszTörlés