2009. augusztus 7., péntek

Héten történt


Hétfőn délelőtt miután a Mátét elvittük az oviba, bementünk a Mamához. Majd haza siettünk még gyorsan bevásárolni és elpakolni aztán irány a Mátéért. Délután tortabontás volt, mert Apukámnak ma volt a szülinapja. A Máté már nagyon izgatottam várta, hogy végre ehessen a fincsi sütiből, amiből én is kaptam egy keveset.


Kedden délelőtt szandál vadászatra indultunk! A Máténak kaptunk, de nekem sajna nem. Mivel már felállok Anya úgy gondolta jó lenne rendes kemény talpú szandi nekem, mert mi van, ha nyár közepén / végén úgy döntök, hogy elindulok. Ellenben betértünk egy turiba és talált Anya nekem 3 pólót, 1 bodyt és a Máténak is egy pólót. Délután a Máté évzárójára mentünk, de sajnos csalódnunk kellett. A Máté több hete készült az évzáróra szebbnél szebb versekkel, énekekkel. Sajnos a nagy napon azonban nem mondhatta el. Apa sietett haza a munkából, hogy ott legyen az oviba ezen a napon. Mikor beértünk, a gyerekek a teremben gyülekeztek, nekünk pedig át kellett mennünk a tornaterembe, mert ott volt az évzáró. Mikor bevonultak a kis csöppségek Anya már akkor tudta, hogy valami baj történt a Mátéval, mert nem énekelt és sírt. Hamar kiderült, hogy mi a baj, így Anya oda hívta magához a Mátét, hogy ne búslakodjon ott. A baj az volt, hogy minden gyerek nyakába lógott egy nyaklánc amin egy állatka volt, de a Máté nem kapott ilyet (rajta kívül még 3 gyerek sem). Hogy miért nem kapott ez nem derült ki később sem. Az ünnepség után meg mikor az óvó nénik oda jöttek, hogy nincsen semmi baj és ez természetes, hogy a kisgyermek megijed, és nem akar verset mondani Anya még idegesebb lett. Nem tudta megértetni az óvó nénikkel, hogy nem az a baj, hanem az, hogy egy buta nyaklánc miatt a Máténak elment a kedve a szerepléstől. Anya csalódott az óvó nénikbe, hogy egy kis gyermek több hetes munkáját egy vacak nyaklánc miatt nem tudja megmutatni a szüleinek. A Máté Anya mellett ült végig, de a végén megtapsolta az ovis társait, hogy milyen ügyesek voltak. Olyan édes volt és annyira sajnáltuk őt. Évzáró után a játszón kötöttünk ki, majd haza vacsizni, pancsizni.


Szerdán délelőtt intéztük a dolgainkat és ismét kaptunk pár rucit. Délután itthon voltunk, mert a buta szél miatt nem tudtunk lemenni a játszóra.


Csütörtökön és pénteken nem történt semmi különös, minden ment a szokásos módon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése