2009. augusztus 7., péntek

Máté megint beteg?


Hétfőn elvittük a Mátét az oviba, majd vásároltunk és Anya takarított itthon. Délben mikor érte mentünk az ovo néni azt mondta, hogy nagyon nyugis, lassú volt a Máté (ami nem jellemző rá). Anya akkor még nem gondolta, hogy beteg lesz. Délután játszottunk és szomszédoltunk.


Kedden reggel a Máté úgy kelt fel, hogy fáj a hasa. Anya nem tudta mit csináljon, mert előző este mesélte el a Máténak, hogy az egyik ovis társuknak fájt a hasa, majd másnap bárányhimlős lett. De aztán fél óra múlva kiderült, hogy bizony igaza volt a Máténak, mert hányt és sírt, hogy nagyon fáj a hasa. Anya ekkor ébresztette Apát, hogy maradjon itthon velem, míg ők a Mátéval lemennek a dr. nénihez. Ott kiderült, hogy a torka piros és lehet, hogy a pocakjára is ráhúzódott. Kaptak egy beutalót, ha délután is tart, még akkor iránya kórház. Egész nap aludt a Máté és én is 3 helyett 6x. Kiérti ezt????? Délután fél 3-kor megint sírva ébredt, hogy nagyon fáj a hasa és 38.2 volt a láza. Hívtuk Apát, hogy ha tud, jöjjön el a munkahelyéről és vigyen be minket a kórházba, mert a Máté szinte lábra sem tudott állni. 15 perc múlva Apa lent várt minket és repített be a kórházba. A gyanú beigazolódott nagy baj nincs, de a pocakjára ráhúzódott a gyulladás. Szerencsére 2-3 nap és elmúlik. Jövő héten már mehet oviba. Hazafelé megint nem akart jönni a Máté a lábán így telefonáltunk Apa nagybátyjának (éppen szabadnapos volt), hogy ha nem gond, akkor jöjjön már el értünk. Este aztán a Máté már fél 7-kor ágyba bújt és elaludt. Én csak utána mentem pancsizni, vacsizni és aludni. Az éjszak kicsit zűrös volt! Én felkeltem 10-kor és 11-ig anyáék szórakoztattak, majd fél 12-kor felkelt a Máté, aki 1-ig volt fent. Majd Anya beköltözött a Máté ágyába a Máté pedig Apa mellé és így aludtunk békésen hajnali fél 6-ig.


Egyébként az új tápszer nagyon bevált. Este 7-kor megvacsizom és utána csak reggel 6-kor leszek éhes! Na persze nem alszom egész éjjel, mert mindig felkelek 1órára vagy este 10-kor vagy 2-kor.


Szerdán a Máté hasfájás nélkül ébred és egész nap nagyon jó kedve volt. Délelőtt lementünk a dr. nénihez és megmértek engem. Aztán siettünk haza, mert jött meglátogatni minket a Dédimama és a Dédipapa. Hoztak nekünk almát, narancsot, banánt és egy hatalma sütőtököt is. Majd ebéd után aludtunk egy nagyot a Mátéval (2 órát) aztán Apa már jött is haza. délután pedig jött 2 bácsi, aki elvitte a kanapénkat és foteljainkat. Most szegény Anyáék szombatig matracon alszanak. Szombaton érkezik az új kanapé és a két rattan kagyló fotel.


Csütörtökön délelőtt meglátogatott minket Apa húga az Eszter és hozott a Máténak McDonald's-os kiskutyákat. A Máténak nagyon tetszettek, de elég bután viselkedett, mert alig akarta megköszönni és mikor ment el az Eszter akkor is könyörögni kellett neki, hogy köszönjön. Anya nagyon pipa tud lenni az ilyenért. Délután a szomszédba mentünk át. A Máté játszott a Kevinnel (5 éves) én pedig a Linettel (6 hónapos). Este megérkezett a Mama is aki a Mátét jött meglátogatni akinek kutya baja (szerencsére). Nagyon féltékeny volt, nem is engedte, hogy a Mama hozzám szóljon vagy megfogjon. Anya nem is értette, mert nem szokott ilyet csinálni. Késő este Apa is megjött, mikor én már fél kómába voltam. Hozott egy fantasztikusan jó hírt! A kanapé és a fotelok már holnap itt lesznek!!!!!


Pénteken, egyelőre nem tudunk menni sehova, mert esik a fránya eső! Reméljük, azért hamarosan eláll, mert le kéne mennünk a közértbe venni 1-2 dolgot. Dél körül érkezik a kanapé és este pedig Apa hozza a fotelokat. Lehet, hogy Kerianyu is itt alszik és éjszakába nyúló beszélgetést rendeznek Anyával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése